Prototyping Værktøjer

Herunder finder du forskellige online værktøjer til 3D print og laserskæring,  som vi gør brug og som vi tænker at du kan få gavn af. Vi har også linket til vores egne værktøjer og bookingside. Skriv endelig hvis der er noget vi burde tilføje til listen eller redigere. 

Republikken Create værktøjer

Laserskæringsberegner

Få et prisoverslag for laserskæring af din fil inkl. materiale med vores laserskæringsberegner. Upload filen, vælg materiale og få en pris.

Du kan også benytte beregneren til at bestille udskæringerne online og få dem skåret inden for 5 hverdage. Bestillinger kan både afhentes på Vesterbrogade 35A eller sendes med fragt.

3D printprisberegner

Få et prisoverslag for 3D print af din STL eller OBJ fil med vores 3D printprisberegner . Upload filen, vælg teknologi og få en pris.

Du kan også bestille et tilbud på 3D print af din fil, hvor vi printerne i vores lokaler på Vesterbrogade.

Book Laserskærer

Book vores laserskærer online. Tryk på book meeting room efter du er logget ind. Hvis du ikke har en bruger hos os endnu, skal du deltage på et maskinkursus.

Book et maskinkursus i 3D printning eller laserskæring, så du kan anvende vores maskiner og tilegne dig større viden om teknologierne.

Laserskæring

Forskellige værktøjer til udvikling af filer til laserskæring. 

Låserskæring af kasser med samlinger

Maker case

Design kasser og samlinger med Makercase. Design én kasse, download filerne og laserskær dem selv eller få os til det. FIlerne genereret af makercase kan ændres i f.eks. Adobe illustrator.

Steammetry

Design hængsler til laserskæring ved hjælp af de 5 hængslesfiler som kan downloades hos Stemmetry.
Hængsler kan anvendes til at lave runde buk ved hjælp af laserskæring, hvilket kan imødegå nogle af de udfordringer man kan opleve når man arbejder med laserskæring.

Template maker

Design kasser af papir og pap ved brug af skabeloner fra Templatemaker. Templatemaker har et stort udvalg af gratis skabeloner til udformning af papir og papkasser -og enkelte betalingsskabeloner.

Vælg et design, tilpas det dine mål og skær filerne.
OBS vær opmærksom på at farverne og stregtykkelserne skal tilrettes for at kunne skæres på vores laserskærer.

SVG Nest

Nesting er et begreb som beskriver det, at optimere placeringen af elementer i en laserskæringsfil til, at minimere materialeforbruget og optimere skæringstiden. En gratis nesting software til optimering af placering af filer er SVG Nest.

Softwaren tager udgangspunkt i de forme som er

3D Print

Download eksisterende filer

Der findes en hel del 3D tegninger online som kan downloade gratis og printes derefter. Kvaliteten af tegningerne variere, men der er nogle rigtig fine tegninger imellem.
Prøv blandt andet at besøge: Thingiverse, Grabcad og Pinshape
For inspiration og deling af filer.

Tegn dine egne 3D modeller

Tegn dine egne modeller til 3D printning. Software til 3D modellering er ofte omkostningstungt og kan være svært at finde rundt i. Et simpelt alternativ, som endda er en online løsning, er Tinkercad.
Tinkercad er en gratis software som kan anvendes i browser og som har basis funktioner fra mere avancerede CAD programmer.
Et mere professionelt alternativ, hvori de fleste dele vil kunne tegnes er Fusion 360 , som er gratis til privat brug i ét år.

Klargør 3D modeller til 3D print

Klargør 3D modeller til 3D print med en såkaldt slicing software, hvor du kan justere på forskellige ting såsom printhastighed, printtemperatur og hvor solid 3D modellen skal printes. Til vores Zortrax printere skal man anvende Z-suite som har en meget høj detaljegrad. En almen anvendt software er Cura, som kan lave filer til de fleste type printere og som er et fint allround slicing program.