Arkitekturmodeller
Dorte Mandrup│PLACE

Republikken Create har projektledet og bygget alle arkitekturmodeller til den omrejsende udstilling PLACE for en af vor tids dygtigste arkitekter -Dorte Mandrup.  

Essencen af udstillingen PLACE er gennem abstrakte fortolkninger af områdernes karakteristika at udviske grænserne mellem bygningsværk og landskab gennem arkitekturmodeller.

logo 4511.1507382604.8182 Dorte Mandrup Arkitekturmodel│Store Arkitektmodeller til udstilling
The whale model 3D printet og malet for Dorte Mandrup
The Whale, hovedbygningen er malet 3D print, bygninger i eg, klippe i malet skum og hav i klar epoxy.
2000x2500 mm.

Udvikling af Arkitektmodeller for Dorte Mandrup

Abstrakte Arkitekturmodeller

Republikken Create har skabt storskala-arkitekturmodeller af fem af Dorte Mandrups mest ikoniske bygningsværker og landskaber til udstillingen PLACE. Arkitekturmodellerne omfatter:

  • Exile Museum, Berlin, Tyskland
  • Isfjordscentret, Ilussiat, Grønland
  • Vadehavscentret, Ribe, Danmark
  • The Whale, Andenes, Norge
  • Trilateral Wadden Sea World Heritage Partnership Center, Wilhelmshaven, Tyskland

Arkitekturmodellerne i udstillingen

Exile Museum
Er lavet af massiv eg med mere end 6000 vindueskassetter samt kurver i  front og sider. Bygningerne er CNC fræset, facetteret, limet under spænd og håndskåret med stemmejern. 

Isfjordcentret
Er den største model og har et fodaftryk på 2×3 meter (6 m2). Modellen er lavet i hård skum malet med en hvidpigmenteret maling. Bygning er i birketræsfiner.

Vadehavscentret
Er udført i messingplader, disse udgør hovedbygningen, de mindre huse og skufferne. Hertil er basen et træskelet beklædt med messingplader. Alle messingplader er håndpatineret for en mørkere finish.

The Whale
Er en kompleks kombination af byggeteknikker, hvor basen består af skum malet i adskillige lag kalkmaling med forskellig pigmentering for at skabe dybde, havet er støbt i klar epoxy og bygningerne er i massiv eg eller malet 3D print.

Trilateral Wadden Sea World Heritage Partnership Center, Wilhelmshaven, Tyskland.
Består af en betonmalet skumbase, trapper af sort-anodiseret aluminium, en dobbeltsidet sandblæst akrylbygning og indgraverede ydrepaneler i akryl. 

Arkitekturmodel - Exile museum model at PLACES by Dorte Mandrup
Exile Museum, hovedbygning og ruin i massiv eg.
1770x1057 mm.

PLACE│Bevæggrund og Udstilling

Dorte Mandrup, Ejer, Dorte mandrup

I Dorte Mandrups bygningsværker repræsenteres det omkringliggende landskab og lokationens historie i selve arkitekturen. Det er tydeligt at arkitekturen er skabt i samspil med omgivelserne. I PLACE viskes grænserne mellem bygning og landskaberne ud for i stedet at gå i symbiose og skabe store abstrakte værker som repræsentere den holistiske tankegang bag arkitekturen og indretningen af bygningsværkerne. Se og hør Dorte Mandrups egne ord i videoen til venstre .

Skal vi hjælpe Jer?

Besøg vores side dedikeret til konstruktion af Arkitekturmodel eller ring til os.

Sådan finder du os

Vi bor på Vesterbrogade 35A (i gården)
1620 København V.