Exile Museet
Dorte Mandrup│PLACE

Model af Exile museet ved historiske Anhalter Banhoff i Berlin i massiv egetræ, hvor bygningen har en bredde der måler mere end en meter. Modellen er CNC fræset, facetteret, limet under spænd og håndskåret med stemmejern. 

Hovedbygningen er facetteret af massive stykker egetræ og har mere end 6000 vindueskassetter som pryder den kurvede fronter og sider, samt den lige bagside. samt kurver i  front og sider.

Essencen af udstillingen PLACE er gennem abstrakte fortolkninger af områdernes karakteristika at udviske grænserne mellem bygningsværk og landskab gennem arkitekturmodeller.

Exile 2 Exile Museum │ Dorte Mandrup Arkitekturmodel
Billede af Ivan Nik Androv
Arkitekturmodel - Exile museum model at PLACES by Dorte Mandrup

Udvikling af Arkitektmodeller for Dorte Mandrup

Abstrakte Arkitekturmodeller

Republikken Create har skabt storskala-arkitekturmodeller af fem af Dorte Mandrups mest ikoniske bygningsværker og landskaber til udstillingen PLACE. Arkitekturmodellerne omfatter:

  • Exile Museum, Berlin, Tyskland
  • Isfjordscentret, Ilussiat, Grønland
  • Vadehavscentret, Ribe, Danmark
  • The Whale, Andenes, Norge
  • Trilateral Wadden Sea World Heritage Partnership Center, Wilhelmshaven, Tyskland

PLACE│Bevæggrund og Udstilling

Dorte Mandrup, Ejer, Dorte mandrup

I Dorte Mandrups bygningsværker repræsenteres det omkringliggende landskab og lokationens historie i selve arkitekturen. Det er tydeligt at arkitekturen er skabt i samspil med omgivelserne. I PLACE viskes grænserne mellem bygning og landskaberne ud for i stedet at gå i symbiose og skabe store abstrakte værker som repræsentere den holistiske tankegang bag arkitekturen og indretningen af bygningsværkerne. Se og hør Dorte Mandrups egne ord i videoen til venstre .

Skal vi hjælpe Jer?

Besøg vores side dedikeret til konstruktion af Arkitekturmodel eller ring til os.

Sådan finder du os

Vi bor på Vesterbrogade 35A (i gården)
1620 København V.